15 Kasım 2011 Salı

Yalnızca sevgi yeterli...

Sevgi olduğunda ne iyi ne de kötü vardır, yalnızca sevgi vardır. Gerçekten birisini seviyorsanız, iyi ya da kötü diye düşünmezsiniz, çünkü bütün varlığınız sevgiyle dolmuştur" der Krishnamurti. Sevmek ve sevgiyi sunabilmek kadar güzel bir duygu yok. Ne kada harika bir alış veriştir bu duygunun yarattığı. Kelimeler yetersiz kalır gözler konuşur, gönüller konuşur. Sevginin oluşturduğu çembere yardımlaşma, paylaşma da katılır. Bu çemberin büyümesi ve dünyayı sarması dileği ile...
Sy

Psychomatic Medicine adlı dergide bir araştırma yayınlanmış. Birbirini seven gönüllü 20 kişi üzerinde yapılan deneye göre; partnerlerden birine acı veren elektrik şokları verilirlen, diğerine acı çekenlerin elinden tutmalarını ve konuşarak onlara destek olmalarını istemişler. MR ile acı çekenleri seyredenlerin beyinsel aktivitelerini izlediklerinde çıkan sonuç: acı çekenlerin elini tutanlarında beyinlerinde aynı acı bölgelerinin aktive olduğuymuş.
Sevgi ve yardım etme duyguları aktive olduğu zaman beyindeki "amygdala" isimli stresli bölge çok daha az aktive oluyormuş. Araştırmanın yöneticisi Dr. Naomi Eisenberger bu sonuçtan yola çıkarak iddia ediyor ki, yardım etmek insanda yardım almaktan çok daha güçlü bir etki oluşturmaktadır. Bu sadec sevgi ve aidiyet duygusuyla olabilmektedir.(HT 15.11.2011 Bilim Forum)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder