18 Kasım 2011 Cuma

Gülümsemek neşeyle yol almaktır...


“Gülmek bir güneştir, insanın yüzünden hüzün ve keder kışını defeder “ demiş Victor Hugo.

Benim içinse gülümsemek neşeyle yol almaktır. İnişli çıkışlı yollarda bile. Çamura bata çıka yürürken bile. Tüm yorgunluğa rağmen gülebilmek harika hissettirir. Çünkü hep bir çabalama gayreti içindeyizdir. Her şeyi mükemmel yapma telaşı içinde. Hep daha iyi anne, iyi eş, iyi evlat, iyi dost, iyi işveren, iyi işçi olabilmek için çırpınırken nadiren de olsa ara sıra bir keyif hissi geliverir. Geldiği gibi de gider, kaygı hissi yerleşir güzelce yamacımıza. Ve kaygılarımız bizi başka bir insana dönüştürür. Hâlbuki usul usul gelen hafif bir dudak kıvrımı olsa; şöyle güzelce ortalasa suratımızı ve bir güzel yerleşse. Gitgide yayılsa, kalıcı olarak yerleşse... Biz farkında olmadan teslim olsak ona ve aydınlansa yüzümüz; gülüşümüzle...

Yeni bir şeye dönüşmek zevklidir. Hele kendini kendi isteğinle yepyeni bir şekle sokmak ve bu şekli hayatımıza taşıyabilmek daha da zevklidir.

Herkesin sizi sevmesini istiyorsanız, gülümseyiniz diyor Dale Carnegie. Hem sevmek hem de sevilmek için güneş gibi aydınlatan bir gülüşünüz olsun.

Sy


2 yorum :

  1. blogunuz olduğunu bilmek beni acayip mutlu etti...sevgiler...

    Sinem Şimşek

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Sevgili Sinem. Sizin de takip etmeniz beni çok mutlu ediyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil