18 Kasım 2011 Cuma

Hayatımızda şiddetin yeri gittikçe büyümeye başladı!

Hayatımızda şiddetin yeri gittikçe büyümeye başladı. Kendimiz de dâhil olmak üzere başkalarıyla iletişime geçmek neredeyse imkânsız hale gelmeye başladı. İçtenlikle karşımızdakini dinleyip, içinde bulunduğu hali ve duyguları kavramaya ve duygudaşlık duygumuzu geliştirmeye ihtiyacımız olduğu gayet açık ortada. İçinde bulunduğumuz durumu ve var olan şiddeti kabullenmeliyiz ki, o duyguları iyileştirme yolunda değişimi başlatabilelim. İnkâr ettiğimiz bir duyguyu, nasıl ortadan kaldırabiliriz ki? Sözlü veya fiziksel her içimizin içinde bulunan bu duygu, biz onu kabullenmedikçe etkinliğini sürdürecektir. İstediğimiz kadar, ben kimseye el kaldırmam, kimseyle kavga etmem diyelim. Hiç mi yüzünüzde sahte bir gülümseme ile karşınızdaki insana laf sokuşturmadınız? Şiddet olarak kabul edilmesi için illa tekme tokat girişmek mi gerekir? Bazen dilin söylediği tokattan daha acıdır.
 Daha sevgi dolu olmalıyız. Olmalıyız ki etrafımıza da yansıtabilelim.
 Aşağıdaki örnekler bir kaç günlük haberler. Daha fazla can sıkmamak için fazlasına yer vermedim. Bir göz atın.
 Sizi bilmem ama ben şiddetsizlik kelimesinin yayacağı duyguyu yaşamak istiyorum.
 Sevgi dolu ve şiddetsiz günlere hep beraber,
 Sy

*Balıkesir’de arkadaşı ile eğlenmeye giden genç, aralarında çıkan tartışma sonucu, diğerini kurşuna dizdi.
 *Adana’da bir kadın, kocasının sevgilisini sokak ortasında kalçasından bıçakladı.
 *Trabzon’da yapımı planlanan Hidroelektrik santralını istemeyen köylüler ile jandarma arasında arbede yaşandı.16 kişi yaralandı.
 *Bursa Osmangazi’de boşanmak istemeyen erkek, boşanmak isteyen karısına tecavüz etti.
 *14. Ceza Dairesi Başkanı N.ç davasının sonucuna halktan itirazlar gelince yaygarayla karar değişmez diye beyanat verdi.
 *Bu dava sürerken Adana’da 2. N.Ç vakası yaşandı. 13 yaşındaki kızını 2 kişiye pazarlayan anne, kız hamile kalınca yakalandı. Bu kadar ileri gideceklerini düşünememiştim dedi.
 *Aydın’da kız arkadaşı ile ayrılan genç, kızı kararından vazgeçiremeyince, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olduğu kızın ağabeyini bıçakladı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder