6 Ocak 2012 Cuma

Hayat keşif süreci değil, yaratma sürecidir.

Hayat keşif süreci değil, yaratma sürecidir.

Eğer sonuçlara bağımlı kalmıyorsanız o zaman hayatta hiçbir şey korkutucu olamaz. Saplantı haline gelmez. Çözülemez kördüğümlerle uğraşmazsınız. Kuru kuru istemeyin, sadece seçim yapın. Hatalar yaparız, yanlış seçimler yaparız. Üzülürüz, inciniriz. Olsun. Bunları da yaşamak gerekir. Gerekir ki doğru seçimlerimizin kıymetini bilelim. Hatalarımızı sevelim, sevelim ki onlardan alacağımız dersin farkında olalım. Herhangi bir şeyi sürdürmeyi başarı olarak nitelendiriyoruz. Uzun süreli olan şeyleri seviyoruz. Süre uzadıkça başarılı olduğumuzu sanıyoruz. Uzun süre aynı işte çalışmak, aynı evde yaşamak, aynı kişiyle evli veya beraber yaşamak… Bu süreler bizim başarılı olduğumuzun kanıtı oluyor. Ne alakası var? Hayatımızın amacı ne kadar uzun süreli işlerde başarılı olduğumuzu mu kanıtlamak yoksa hayatımızı en iyi şekilde değerlendirip yaratıcı ve imrenilecek bir hale getirmek mi? Hangisi sizin tercihiniz?

Her ne yapıyorsanız nedenleriniz doğru olsun. Seçimlerinizin doğru olup olmadığını ancak böyle anlayabilirsiniz. Biriyle ilişki kuracaksanız bunun sebebi; yalnızlık, mutsuzluk, şimdiki ilişkinizin yürümemesi değil ya da kimse sizi sevmediği için hiç değil; sadece sevgi varsa olsun. Koşulsuz sevgiyi alıp verebiliyorsanız, hissedebiliyorsanız eğer, yeni bir ilişkiye başlayın. İlişkide beklenti içinde olmayın, karşınızdakini düşman olarak görmeyin. Zor durumlarda bunların ilişkinize neler katabileceğini araştırın. Paylaşmayı bilin. Hiçbir şeyi zorunlu hale getirmeyin. İstek, arzu ve sevgi her daim sacayağı gibi yanı başınızda olsun. Duymak istediklerinizi değil, gerçekleri dile getirin. Açık kalpli ve açık sözlü olun.

Ne olduğunuzu, kim olduğunuzu, ne istediğinizi kendinize sorun. İçsel cevabınızı dinleyin. “Bir insana göründüğü gibi davranırsanız, bu onu daha kötü yapar. Ama bir insana olabileceği potansiyele göre davranırsanız, O’nu olması gerektiği şekle sokarsınız” demiş Goethe.

Siz de tüm sorularınızın cevaplarının sizde olduğunu bilin ve potansiyeliniz neyse onu anlamaya gayret edin.

Sevgiyle kalın,

Sy




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder